Jadłospis

Jadłospis

21 – 25.06.2021 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

21.06.2021

Poniedziałek

pieczywo mieszane

z masłem

pasta z tuńczyka

ogórek kiszony

kawa zbożowa

z mlekiem

pomarańcze

zupa pieczarkowa z kluseczkami

na wywarze drobiowym, zabielana

pieczywo mieszane

jabłka

budyń śmietankowy

z musem malinowym

Alergeny

1, 4, 7

15

1, 7, 9

7

 

22.06.2021

Wtorek

zupa mleczna –

płatki jaglane

pieczywo mieszane

z masłem

i serem

ogórek świeży

gruszki

risotto z filetem z kurczaka, cukinią, papryką, i marchewką

kompot wiśniowy

ryż z cynamonem

mus jabłkowy

Alergeny

1, 7

7, 9

7

 

23.06.2021

Środa

pieczywo mieszane

z masłem, szynka drobiowa, pomidor

kakao

banany

zupa pomidorowa z ryżem

na wywarze wieprzowym,

zabielana śmietaną

pieczywo mieszane

jabłka

kisiel owocowy z sosem jogurtowym waniliowym

chrupki kukurydziane

Alergeny

1, 7

1, 7, 9

 

24.06.2021

Czwartek

zupa mleczna – owsianka

pieczywo mieszane

z masłem,

dżem niskosłodzony

winogrona

gulasz wieprzowy (z karkówki), kasza jęczmienna,

mizeria

kompot z porzeczek

jogurt naturalny

(wyrób własny)

z müsli

(płatki owsiane, miód, suszone truskawki)

Alergeny

1, 7

3, 7

7

 

25.06.2020.

Piątek

pieczywo mieszane

z masłem

serek twarogowy naturalny

ogórek kiszony szczypiorek

herbata z cytryną

jabłka

makaron z truskawkami,

sos jogurtowy

kompot z owoców mieszanych

kaszka manna

na mleku

mus z mango

Alergeny

1, 7, 15

 1, 3, 7

1, 7

  Spis alergenów występujących w potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
  15. Cytrusy

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA  MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.