Jadłospis

JADŁOSPIS

24 – 28.01.2022 r.

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

24.01.2022

pieczywo mieszane

z masłem

serek topiony

ogórek kiszony

kawa zbożowa

z mlekiem

mandarynki zupa warzywna na wywarze drobiowym

pieczywo mieszane

jabłka

grzanki z chleba razowego

pasta marchewkowa

herbata ziołowa

alergeny 1,  7 15 1, 7, 9 1, 8, 9
Wtorek

25.01.2022

zupa mleczna –

płatki zbożowe, mleko.

pieczywo mieszane

z masłem, dżem niskosłodzony

jabłka nuggetsy z kurczaka,

ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana

z masłem i bułką tartą,

kompot wieloowocowy

galaretka

z owocami

alergeny 1, 7 1, 3, 9
 

Środa

26.01.2022

zupa mleczna – owsianka

pieczywo mieszane

masło

kiełbasa szynkowa

pomidor

sałata

gruszki zupa pieczarkowa na wywarze wieprzowym, zabielana

pieczywo mieszane

banany

kaszka manna

z truskawkami

alergeny 1, 7 1, 9, 15 1, 7
Czwartek

27.01.2022

parówki z szynki

pieczywo mieszane

z masłem

ketchup

papryka czerwona

kakao

jabłka udko z kurczaka pieczone, ziemniaki z pietruszką, surówka warzywna z sosem jogurtowym,

kompot z porzeczek

wafle ryżowe

serek naturalny

alergeny 1, 7 3, 7 7
Piątek

28.01.2022

mleko, płatki zbożowe

kanapki – pieczywo mieszane

ser żółty

papryka czerwona

pomarańcze zupa ogórkowa

naleśniki

dżem domowy niskosłodzony,

kompot

kanapka z pieczywa mieszanego

z masłem

i ogórkiem

orzechy włoskie

alergeny 1, 7 15 1, 3, 1, 7

  

 Spis alergenów występujących w potrawach:  

  1. Skorupiaki i produkty pochodne,
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Gorczyca i produkty pochodne
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  11. Dwutlenek siarki
  12. Łubin
  13. Mięczaki
  14. Cytrusy

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA  MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.