Jadłospis 23-27.09.2024

 Jadłospis

13 – 17.01.2025

13.01.2025 Poniedziałek

śniadanie pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony

kawa zbożowa z mlekiem

II śniadanie – mandarynki

obiad – zupa ogórkowa z kluseczkami na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną, pieczywo mieszane, jabłka

podwieczorek – kanapka z pieczywa mieszanego z masłem i powidłami

śliwkowymi niskosłodzonymi, herbata owocowa

14.01.2025 Wtorek

śniadanie – kanapki z pieczywa mieszanego masłem i serem, ogórek świeży

herbata z cytryną

II śniadanie – jabłka

obiad – risotto z kurczakiem i warzywami, kompot wiśniowy

podwieczorek – kisiel owocowy, chrupki

15.01.2025 Środa

śniadanie – pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor

kakao

II śniadanie – winogrono

obiad – zupa krupnik na wywarze wieprzowym, pieczywo mieszane, banany

podwieczorek budyń z truskawkami

16.01.2025 Czwartek

śniadanie – zupa mleczna – owsianka, pieczywo mieszane z masłem, dżem niskosłodzony

II śniadanie – gruszki

obiad – kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera, jabłka i ananasa z sosem jogurtowo – majonezowym, kompot z porzeczek

podwieczorek – jogurt naturalny z bananem

17.01.2025 Piątek

śniadanie – pieczywo mieszane z masłem, serek twarogowy naturalny, ogórek kiszony, herbata z cytryną

II śniadanie – jabłka

obiad – makaron ze szpinakiem i boczkiem, z sosem serowym, kompot z owoców mieszanych

podwieczorek – kaszka manna z malinami

Woda do picia  –   dostępna w salach na życzenie dzieci.

 Spis alergenów występujących w potrawach:  

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
  15. Cytrusy

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA  MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.