Jadłospis

Jadłospis

12 – 16.04.2021

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
 

12.04.2021

Poniedziałek

pieczywo mieszane

z masłem.

pasta z tuńczyka

ogórek kiszony

kawa zbożowa

z mlekiem

winogrona zupa warzywna na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną

pieczywo mieszane

jabłka

budyń z truskawkami
Alergeny 1, 4, 7 15 1, 3, 9 7, 15
13.04.2021

Wtorek

zupa mleczna –

płatki zbożowe

kanapki z pieczywa mieszanego masłem

i serem

ogórek świeży

jabłka makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym

kompot wiśniowy

kanapka z pieczywa mieszanego z masłem i powidłami

śliwkowymi niskosłodzonymi

herbata owocowa

Alergeny 1, 4, 7 7 7
14.04.2021

Środa

pieczywo mieszane

z masłem

szynka drobiowa pomidor

kakao

pomarańcze kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, surówka warzywna z sosem jogurtowym

kompot

jogurt naturalny

mus brzoskwiniowy

Alergeny 1, 7 15 7, 9 7
 

15.04.2021

Czwartek

Z

zupa mleczna – owsianka pieczywo mieszane z masłem

dżem niskosłodzony

gruszki zupa pomidorowa z ryżem na wywarze wieprzowym, zabielana

pieczywo mieszane

banany

twarożek

chrupki kukurydziane

Alergeny 1, 7 1, 3, 7 3 1, 7, 15
 

16.04.2021

Piątek

pieczywo mieszane z masłem

serek twarogowy naturalny

ogórek kiszony

herbata z cytryną

jabłka pierogi z truskawkami i sosem jogurtowym

kompot z owoców mieszanych

kaszka manna

z malinami

Alergeny 1, 7, 15   4 1, 7

 Spis alergenów występujących w potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne,
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
  15. Cytrusy

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA  MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.