Jadłospis

Przedszkole Niepubliczne „Pod Lipami”

JADŁOSPIS

13.01.2020. – 17.01.2020 rok

 

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
13.01.2020. Poniedziałek Bułki kajzerki.

Masło. 

Pasta z tuńczyka.

Ogórek kiszony.          

Kawa zbożowa           z mlekiem.

Rogal z  masłem.

Jabłka.

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z ryżem,

 zabielana śmietaną.

Pieczywo.

Gruszki.

Jogurt z owsianką, bananowy.

Ciastka Petit Beurre.

alergeny 1, 4, 7 1, 7 1, 3, 7 1, 3,7
14.01.2020. Wtorek Zupa mleczna – mleko.                 Płatki kukurydziane niesłodzone.

Pieczywo razowe       z masłem.       

Pieczeń rzymska. 

 Szczypiorek.

Twarożek. 

Chrupki kukurydziane.

Bitki wieprzowe w sosie.

 Kasza jęczmienna.

 Mizeria.

Kompot z malin. 

Herbatniki zbożowe.       Jogurt pitny truskawkowy.          
alergeny 1, 7 7 7 1, 3,7
15.01.2020. Środa Zupa mleczna- owsianka.  

  Bułki kajzerki.

Masło. 

Ser żółty. 

Ogórek świeży. 

Budyń czekoladowy 

ze śnieżką. 

Zupa warzywna

 (ziemniaki, marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa)

 na wywarze wieprzowym, 

zabielana śmietaną.

 Pieczywo.

Banany.

Babka piaskowa.

Herbata owocowa.

alergeny 1, 7 7 1, 7, 9 1, 3
16.01.2020. Czwartek Zupa mleczna             z płatkami zbożowymi, czekoladowymi. Bułka kajzerka.  Masło. Wędlina drobiowa.

Pomidory.

Kaszka na mleku        z sokiem malinowym. Filet drobiowy w panierce.

 Ziemniaki z koperkiem. 

Surówka warzywna

 z sosem jogurtowym.

Kompot jabłkowy.

Kanapka z masłem                                      i powidłami.  

Jabłka.   

alergeny 1, 7 7 7 1, 7
17.01.2020. Piątek Bułka kajzerka.

 Masło.

Serek twarogowy.

Ogórek kiszony.

Kakao.

Jogurt naturalny musli.

Mandarynki.

Pierogi z owocami

 (brzoskwinie) 

z bitą śmietaną.

Kompot.

Serek homogenizowany  czekoladowy.
alergeny 1, 7 7, 15 1,  7 7

 

Spis alergenów występujących w potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki 
  15. Cytrusy

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE.