Jadłospis

 

Przedszkole Niepubliczne „Pod Lipami”

JADŁOSPIS

30.11.2020 – 04.12.2020

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
 

30.11.2020. Poniedziałek

Bułki kajzerki

Masło

Pasta z tuńczyka.

Ogórek kiszony

Kawa zbożowa

z mlekiem

Budyń czekoladowy

ze śnieżką

Zupa koperkowa na wywarze drobiowym, z kluseczkami

zabielana śmietaną

Pieczywo

mandarynki

Ciasto marchewkowe z kremem serowym i orzechami włoskimi
alergeny 1, 4, 7 1, 7 1, 7,  9 8
 

01.12.2020. Wtorek

Zupa mleczna – płatki kukurydziane niesłodzone.

Pieczywo razowe z masłem

Pieczeń rzymska

Pomidory

 

Twarożek

Chrupki kukurydziane

 

Potrawka z kurczaka

ziemniaki z koperkiem, marchewka gotowana z masłem i tartą bułką

kompot

Babka piaskowa.

Herbata owocowa.

alergeny 1, 7 7 7 1, 3
 

02.12.2020. Środa

Zupa mleczna- owsianka

Bułki kajzerki.

Masło

Ser żółty

Ogórek świeży

Bułka maślana

z masłem

Woda

Zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze wieprzowym, zabielana śmietaną

Pieczywo

Orzechy laskowe

Banany

Herbatniki zbożowe Jogurt pitny truskawkowy
alergeny 1, 7 7 1, 7, 8, 9 1, 7
 

03.12.2020. Czwartek

Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, czekoladowymi. Bułka kajzerka Masło Wędlina drobiowa.

Pomidory.

Kaszka na mleku z sokiem malinowym Kotlet mielony

Ziemniaki z pietruszką

buraczki czerwone

Kompot porzeczkowy

Kanapka z masłem

i powidłami

Herbata owocowa

alergeny 1, 7 7 7 1, 7
 

04.12.2020. Piątek

Bułka kajzerka

Masło

Serek twarogowy

Ogórek kiszony

Herbata z cytryną

Jogurt naturalny

musli

Śliwki

Jajko gotowane w sosie chrzanowym

Ziemniaki z pietruszką

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką

Kompot wieloowocowy

Serek homogenizowany waniliowy
alergeny 1, 7 7 1, 3, 7 7

 Spis alergenów występujących w potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
  15. Cytrusy.

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W  JADŁOSPISIE