Jadłospis

Przedszkole Niepubliczne „Pod Lipami”

JADŁOSPIS

06.07.2020 – 10.07.2020 rok

 

Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
06.07.2020. Poniedziałek Bułki kajzerki.

Masło. 

Pasta z tuńczyka.

Ogórek małosolny.          

Kawa zbożowa           z mlekiem.

Bułka maślana z masłem.

Truskawki.

Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną.

 Pieczywo.

Arbuz.

Wafle ryżowe.

Sok marchewkowy.

alergeny 1, 4, 7 1, 7 1, 7,  9
07.07.2020. Wtorek Zupa mleczna – mleko.                 Płatki kukurydziane niesłodzone.

Pieczywo razowe       z masłem.       

Pieczeń rzymska. 

Pomidory.

Twarożek. 

Chrupki kukurydziane.

Spaghetti z mięsem mielonym.

Kompot rabarbarowy. 

Herbatniki zbożowe.       Jogurt pitny truskawkowy.          
alergeny 1, 7 7 7 1, 3, 7
08.07.2020. Środa Zupa mleczna- owsianka.  

  Bułki kajzerki.

Masło. 

Ser żółty. 

Ogórek świeży. 

Budyń czekoladowy 

ze śnieżką. 

Zupa zacierkowa na boczku 

z kluseczkami.

Pieczywo.

Banany.

Babka piaskowa.

Herbata owocowa.

alergeny 1, 7 7 1, 7, 9 1, 3
09.07.2020. Czwartek Zupa mleczna             z płatkami zbożowymi, czekoladowymi. Bułka kajzerka.  Masło.                 Wędlina drobiowa.

Pomidory.

Kaszka na mleku        z sokiem malinowym. Dewolaje.

 Ziemniaki z koperkiem. 

Sałatka z pomidora i ogórka 

z  sosem jogurtowym.

 Kompot jabłkowy.

Kanapka z masłem                                      i powidłami.  

Herbata owocowa.

alergeny 1, 7 7 1, 7 1, 7
10.07.2020. Piątek Bułka kajzerka.

 Masło.

Serek twarogowy.

Ogórek małosolony.

Kakao.

Jogurt naturalny

 z musli.

Pierogi z truskawkami 

i bitą śmietaną.

Kompot wieloowocowy.

Serek homogenizowany  waniliowy.
alergeny 1, 7 7 1,  7 7

Spis alergenów występujących w potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki 
  15. Cytrusy

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ DOKONYWANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE